.
.

Vi är en familj som fått seglingen med badvattnet! Med vår katamaran KITTIWAKE kan vi ta oss precis vart vi vill i den bohuslänska skärgården. 

Det vill vi att fler kan få möjlighet till. Vi har hittat smultronställena, de coolaste klätterväggarna, de klaraste baden och de skönaste klipporna. 

Vi vet var man kan plocka blåmusslor för middagens Moule mariné. Bokar du en av våra turer så får du följa med på våra äventyr. Det ska vara skönt därför har vi satsat på komfort. Med en katamaran kan vi erbjuda såväl en stabil plattform som ett fartvidunder. 

 

Som kunniga seglare har vi gjort havet till vår plats att vara på och leva nära. Vi visar er våra hemmavatten runt Tjörn och Orust med smultronställen som många inte känner till. Stora ytor att vara på och generösa skrov gör att Kittiwake lämpar sig perfekt till såväl samvaro som egentid: du kan sitta i den stora sittbrunnen, softa på nätet i fören eller dörja makrill från aktern. God mat är en viktig del av upplevelsen. Vi har i vår familj Mio som är sommelier och kan erbjuda de bästa vinerna. Helena som är designer och skapat båtens inredning tillsammans med oss, med smarta och miljövänliga lösningar. Vidar som är naturguide och klätterinstruktör kan visa hur det ska klättras. 

Lite om oss

Vi är världsvana utemänniskor med Bohuslän samt södra och östra Afrika som hemmaplan. I Zanzibars arkipelag har vi också en båt (Tunusuru, en 10-meters traditionell dhow) och segelverksamhet för de äventyrslystna. Kika gärna på Swahilisails på Facebook.

Johan Bloom är född seglare. Har seglat och visat västkusten, inklusive lägerverksamhet, i mer än 15 år. Är också konstnär och mångsysslare. Master of Yachts 200 gt och Sjöbefäl klass 8.

Eva-Marie Bloom Ström gillar att odla och samla ätbart i skogarna i hemtrakterna i Dalarna samt bland klipporna i Bohuslän. Jobbar deltid i Kittiwake. Språkvetare och forskare vid Göteborgs universitet. Talar bland annat holländska och swahili.

Vi samarbetar med flera andra företag och personer för att ge er bästa möjliga upplevelse!